A Szombathelyi Egyházmegye 2002 óta hívja családtáborokba bizonyos időközönként a területén élő családokat.

2002-ben Balatongyörökön,

2007-ben Győrben,

2011-ben Zalaegerszegen,

2014-ben Balatonakaliban és

2018-ban ismét Győrben

2022-ben pedig Velemben került megrendezésre a tábor.

Ilyenkor az egyházmegye legkülönbözőbb részeiről gyűlnek össze a „hasonszőrű” családok, hogy együtt töltsenek pár napot, élvezve egymás és Isten társaságát. Igen, Istenét is, hiszen Jézus ígérete alapján – „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”(Mt 18,20) – nyilvánvalóan Ő is jelen van körünkben.

A tábor napirendjét némi általánosítással így lehetne meghatározni: napjainkat reggeli és esti ima foglalja keretbe. Délelőttönként szentmisén veszünk részt, aztán a felnőttek részére előadás illetve az előadások témájához kötődően kiscsoportos beszélgetés következik. Ez alatt gyermekeink korosztályos foglalkozásokon vesznek részt szakképzett pedagógusok és lelkes fiatal segítők felügyelete mellett. Ebéd és igény szerinti rövid szieszta (gondolva itt a kisgyermekesekre és a velük szolidáris felnőttekre) után közös családi programok következnek: családi akadályverseny, sportversenyek, vetélkedők, közös zarándoklat vagy egyszerűen csak kötetlen játék. Esti programjaink is változatosak szoktak lenni, helyet kap itt a játékos bemutatkozás, táncház, fórumbeszélgetés, filmvetítés egyaránt.

Elengedhetetlen része táborainknak, hogy az Úrral is tudjunk „minőségi időt” tölteni, a szentségimádás. Közös imát követően egy egész éjszaka áll rendelkezésre, hogy a táborlakók egymást váltva az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus elé járuljanak.

Nagy hozadéka ezeknek a táboroknak a közösség megélése a többi hívő családdal és a meghívásunkat elfogadó papokkal. Megerősítőleg hat megtapasztalni, hogy fizikailag ugyan távol, az egyházmegye legkülönbözőbb szegleteiben élünk, mégis ugyanannak a Titokzatos Testnek, Krisztus Egyházának tagjai vagyunk. Szorosabbra fonódnak a kapcsolatok, életre szóló barátságok szövődnek ezen „testrészek” között, közöttünk.

Kedves honlapolvasó Testvérünk, fentiek alapján érdemes figyelni, hogy mikor kerül meghirdetésre a következő családtábor. Nehogy kimaradj belőle!

Hírlevél