1házas közösség Szombathely-Szőllősi Jézus Szíve Plébánia

Közösségünk 2018 szeptemberében alakult Fekete Szabolcs Benedek atya vezetésével, hét család részvételével. A névválasztásunk a következőkre utal: Életünkben meghatározó szerepet tölt be az Egyház, illetve családként és közösségi szinten is az Egyház élő részeként szeretnénk élni. Az összejövetelek előtt fél órás szentségimádást tartunk, így rendszeresen alkalmunk nyílik találkozni az Úr Jézussal.

Próbálunk a plébániánkon szolgálatot vállalni: részt veszünk a templom takarításában, keresztút végzésében, nagycsütörtöki virrasztásban, szentségimádás vezetésében. Házas közösség, vagyis fontosnak tartjuk a házasságot, házasságunkért tenni akarunk A beszélgetések során többször olyan témák, kérdések kerülnek elő, amikről egyébként otthon házastársunkkal nem beszélgetnénk, így ezek jó gondolatébresztők otthoni házastársi beszélgetésekre is.

Fontosnak tartjuk – ahogy ez a nevünkben szintén megjelenik - hogy közösséget alkotunk. Ez azt jelenti, hogy ha az összejövetelen nincs jelen valaki, az igazi hiányérzetet okoz a többiekben. A családjaink a hétköznapokban is kapcsolatban vannak egymással, nem csak közös programokat szervezünk, hanem a kérdéseinkkel is tanácsért fordulunk egymáshoz. Családjaink hasonló élethelyzetben vannak, így sokat tudunk egymástól tanulni házasságunk megélésében és a gyermeknevelés terén..

Ennek feltétele az őszinteség, ami azt jelenti, hogy nem csak örömeinket, de bánatainkat, problémáinkat, nehézségeinket is felvállaljuk, és őszintén megosztjuk egymással. Az egymás felé történő megnyílást segíti, hogy a közösségben kis létszámban vagyunk jelen, hét (nyolc) házaspár. A családok egymást hordozzák imáikban, nehéz helyzetekben bizalommal kérjük egymás segítségét, ami erőt ad.

Jó érzés azt látni, hogy gyermekeink is egy közösséget alkotnak, hasonló korosztálynak köszönhetően többségük talál magának társat, s így szülőkként mi is biztonságban, biztos helyen tudhatjuk őket. Így közöttük is barátságok alakulhatnak ki, amelyek reményeink szerint a későbbiekben megvédik őket a negatív hatásoktól. Úgy gondoljuk, hogy így mintát tudunk adni gyermekeink számára is jövőbeni jó házasságra.

A Szőllősi templom jó teret biztosít a közösség működéséhez: nem csak a beszélgetéseknek ad helyet, de lehetőségünk van adventi kézműveskedésre, mézeskalács sütésre, a gyerekeknek udvari játékra. Így a templom gyermekeink számára is otthonná válik. Rendszeresen szervezünk még közös kirándulásokat, egymás otthonába is ellátogatunk a Szálláskereső Szent Családdal.

Szabolcs atya számára jó visszajelzés, hogy általunk beleláthat a családok mindennapjaiba, milyen küzdelmek, örömök vannak az életünkben, ami egy visszacsatolás neki.

Hírlevél